
به گزارش _فاطمه خورشیدی نیا _ تیراژ نیوز ، در تقویم رسمی برای اکثر مشاغل روزی بهعنوان بزرگداشت در نظر گرفتهشده است که در این روز بهصورت نمادین از فعالان آن حرفه تقدیر و تشکر به عمل آید. امروز ۱۷ مرداد در تقویم بهعنوان روز خبرنگار ثبتشده و من یک خبرنگارم. درست از اولین روزهایی که به این حرفه، هنر، شغل یا هر نام دیگری که بر آن میگذارید ورود پیدا کردم بارها برایم پیشآمده است که کسی با فهمیدن اینکه خبرنگارم، سریعاً شروع به پرسیدن سؤالهای متعدد میکنند. جذابیتهای نام خبرنگاری شاید از اصل این حرفه بیشتر باشد. چراکه خبرنگار که باشی دیگر معنای زندگی شخصی را درک نمیکنی و تمام زندگیات میشود تلاش برای مطالبه مردمی و ایجاد آزادی مدنی و در راستای احقاق آن تلاش میکنی. تمام این خواستهها هزینه دارد و خبرنگار هزینه آن را لابهلای تمام ناملایماتی که از سوی مسئولان و حتی مردم شاهد است پرداخت میکند. خبرنگار که باشی حقوق نگرفته باید در پی مسئولان برای گرفتن حقوق و بیمه کارگرانی که ماهها حقوقی دریافت نکردهاند بدوی و حرفی از مطالبه خودت به میان نیاوری. این چه رازی است که راوی مشکلات مردم بودن قلم را در دستان خبرنگاران قدرتمند میکند و هنگام بازگو کردن مشکلات صنفی قلم را به نشانه تسلیم بر روی کاغذ میگذاریم و سکوت میکنیم چرا که مطالبه شخصی در این حرفه ممنوع است. بههرحال خودمان خواستهایم که خبرنگار باشیم و هزینه آن را هم باجان و دل پرداخت کردهایم. امروز ۱۷ مرداد سالروز شهادت محمود صارمی یکی از همرزمان ما در خبرگزاری جمهوری اسلامی است که بیش از ۲۰ سال پیش جانبرکف عازم مزار شریف افغانستان شد تا اخبار جنگ را پوشش دهد و در پایان به دست گروهک تروریستی طالبان به شهادت رسید.
حمیدرضا خان محمدی معاون عمرانی وزیر و رئیس سازمان نوسازی و تجهیز مدارس کشور، صبح امروز در قرارگاه عدالت تربیتی ضمن گرامیداشت روز خبرنگار طی سخنانی اظهار داشت : در جهاد حق علیه باطل که دشمنان این آب و خاک از هیچ حربه ای برای اجرای نقشه های شوم خود مضایقه نمی کنند، جهادگران عرصه جنگ نرم که به فرموده مقام معظم رهبری از افسران پیشتاز فضای سایبر می باشند که برای بر قله ماندن پرچم زیبای جمهوری اسلامی ایران در عرصه های مختلف از آرزوها و امیال شخصی خود می گذرند و این موضوع شرافتی بزرگ و ماندگار است.
وی تصریح کرد :در عصر فناوری اطلاعات و هوش مصنوعی، قطعا خبرنگار به عنوان اطلاع رسان، نقشی حیاتی و انکار نشدنی دارد. دستیابی سریع به اطلاعات و منابع مختلف، کسب اطلاعات صحیح و قابل اطمینان، تنها از راه خبرنگارانی درستکار، جهادی و پویا شدنی است.
در پایان از خبرنگاران حوزه سازمان نوسازی مدارس کشور تقدیر شد .
سازمان نوسازی مدارس کشور و به همت خیرین مدرسه ساز در امر جهاد مدرسه سازی، به جنگ با بیسوادی رفته و بایستی در به تصویر کشیدن و مستندسازی از پروژه های عظیم این عرصه نقش خبرنگاران پررنگ تر باشد تا با بازنشر اقدامات انجام شده و در دست انجام، به جذب و مشارکت همه جانبه مردم در امر نیک مدرسه سازی دست یابیم.
در ادامه حمیدرضا خانمحمدی در خصوص طرح شهید عجمیان (نهضت بهسازی و شاداب سازی مدارس مناطق کمبرخوردار) با بیان اینکه همین روزها کمیسیون تلفیق مجلس در خصوص اعتبار سازمان نوسازی در برنامه هفتم بررسیهایی را انجام میدهد، اظهار کرد: ۸۱ درصد کلاسهای ما مستحکم و ۱۹ درصد نامستحکم هستند. در قالب ۱۰۴ هزار کلاس درس، ۳۰ هزار کلاس نیاز به تخریب، باز سازی یا نوسازی و ۷۰ هزار کلاس نیاز به مقاوم سازی و نوسازی دارد.
وی ادامه داد: برنامههای پنج ساله توسعه برنامههای کلان هستند و اگر اعتباری خاص از این طریق به سرجمع اعتبارات سازمان یا آموزش و پرورش اضافه نشود دچار ابرچالش میشویم و این امر تحصیل حدود سه میلیون دانش آموز در مدارس را تحت تاثیر قرار میدهد. ما احکام خود را به مجلس پیشنهاد دادهایم و ان شالله در برنامه هفتم تدبیری برای این امر کند.
۸۸۰۰ کلاس درس تهران نیاز به مقاوم سازی دارد
خان محمدی با تاکید بر اینکه اولویت اول ما مدارسی است که باید تخریب و بازسازی شوند، افزود: ۸۸۰۰ کلاس درس تهران نیاز به مقاوم سازی دارد. مدارس تهران پر تراکم هستند و اگر اعتبارات با رویکردی که ما پیشنهاد دادیم در برنامه هفتم مصوب شود میتوانیم به سرعت این مساله را حل کنیم. در مدارسی که پر خطر تشخیص داده شدهاند دانش آموزان در شیفت مخالف مدرسه دیگری تحصیل میکنند. امیدواریم حکمی برایمان بگذارند. ما منتظر اعتبارات هستیم. خیرین نیز در تخریب و بازسازی مدارس ما راغب شدهاند.
رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور در بخش دیگر سخنان خود درباره طرح شهید عجمیان (نهضت بهسازی و شاداب سازی مدارس مناطق کمبرخوردار)، توضیح داد: در این طرح ۱۰۰ هزار کلاس درس هدف گذاری شده است، از این بین ۲۴ هزار کلاس درس تا الان بهسازی و شاداب سازی شدهاند و تا پایان تابستان امیدواریم ۴۵ هزار کلاس درس به این تعداد اضافه شود. برنامهریزی میکنیم مابقی کلاسها را در طول سال تحصیلی در روزهای پنجشنبه و جمعه انجام دهیم.
خانمحمدی تصریح کرد: کل مدارس نیازمند شاداب سازی و به سازی توسط سامانه etnab.ir شناسایی میشوند. مدیران مدارس مناطق کم برخوردار نیازهای مدرسه را در این سامانه ثبت میکنند. ۱۴ هزار مدرسه در این سامانه ثبت نیاز کردهاند که ۱۰ هزار مدرسه غربالگری شده است. از این تعداد ۳۷۰۰ مدرسه در حاشیه شهر، ۶۰۰۰ مدرسه در مناطق روستایی، ۴۰۰ مدرسه در مناطق عشایری و ۳۳۰ مدرسه در مناطق مرزی کم برخودار قرار دارد.
به گفته وی، در راستای انجام طرح شهید عجمیان ۱۳ هزار دانش آموز و معلم گروه جهادی تشکیل دادهاند که بتوانند مسائل مدرسه را حل کنند و ۱۴۸۳ گروه مردمی هم در سامانه اتناب ثبت نام و آمادگی خود را اظهار کردهاند.
رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور، با بیان اینکه مدارس در سه ماه تابستان فرصت برای شاداب سازی دارند تا اینگونه یادگیری دانش آموزان افزایش یابد، توضیح داد: طرح شهید عجمیان برای تقویت مدارس دولتی با استانداردهای بالا است و امیدواریم اعتبارات خوبی جذب و به استانها توزیع کنیم. مردم باید مدرسه را کانون تجمع خود بدانند، برای مثال بعد از ظهرها در مدرسه بسته نباشد و دانش آموزان بتوانند بازی کنند. این ارتباطات باید برقرار شود و آغاز شده است.
خان محمدی در بخش دیگر سخنان خود توضیح داد: ما تجربه ساخت پیش ساخته یا درجا سازی برای ساخت مدارس را داریم. در کارخانه قطعات بتنی ساخته و در محل کارگاه متصل شوند و به سرعت مدارسی را تحویل دهیم تا بچه ها را از این فضای نامستحکم خارج کنیم. غیر از این امر، شاهد بحث فرونشست در برخی دشتهای ایران هستیم. مثلا در اصفهان نقطهای دچار فرونشست میشود که دولت و مجلس عزم جدی برای تدابیر این امر دارند. ان شاءالله به این منظور، حکم و برنامهای خوب در اختیار سازمان قرار گیرد. از سوی دیگر شاهد تغییرات جمعیتی در حاشیه برخی شهرها مثل حاشیه شهر مشهد و روستای تبادکان هستیم. در حاشیه تهران در اسلام شهر و شهریار و… نیز به شدت تغییرات جمعیتی را رو به افزایش داریم. از سوی دیگر در کشور همسایه جنگی اتفاق میافتد و جمعیتی به کشور ما مهاجرت میکنند که نباید از این موضوعات (افزایش تعداد دانشآموزان اتباع) غافل شد.
بهسازی و شاداب سازی 100 هزارکلاس درس در طرح بزرگ شهید عجمیان
به گفته وی، در سال تحصیلی جدید حدود ۱۴ هزار کلاس درس تحویل دانش آموزان میشود اما حجم نیازها بیش از این است.
رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور، خاطر نشان کرد: مرمت، شاداب سازی و به سازی مدارس از جمله چالشهای ما است. مدارس به دلیل نداشتن سرانه دچار آسیبهایی شدهاند در همین راستا گروه جهادی دانش آموزان را برای شناسایی و حل مسائل مدرسه تشکیل دادیم. طرح شهید عجمیان مدل نوینی در ارائه خدمت است که اولیاء، بسیج دانش آموزی و دانشجویی، خیرین و گروه مردمی، مساجد و پایگاه بسیج محلات، اصناف و هرکسی که خود را مدیون مدرسه محله خود و آموزش و پرورش میداند را پای کار میآورد.
وی افزود: برنامهریزی شده است تا ۱۰۰هزار کلاس درس در فرآیند یک ساله، شاداب سازی و به سازی شوند. کار پیچیده بود ولی الان تقریبا این کار در تمام استانها با مدارس مشخص آغاز شده است. میبینیم نهضت بسیار خوبی شکل گرفته است و دانش آموزان کنار معلمین خود کار انجام داده و مدرسه رنگ میکنند. اگر این کار را با اعتبارات دولتی پیش میبردیم باید یک سال اعتبارات نوسازی را برای این امر میگذاشتیم.