تکمیل پروژههای نیمهتمام خیرین در بودجه ۴۳ درصد رشد داشته است
گزارش -فاطمه خورشیدی نیا -از مهمترین ارکان توسعه در هر کشوری، مدرسه و امکان تحصیل است. با مدرسه و به طور کل با آموزش میتوان بسیاری از مشکلات فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی را برطرف نمود.
نشست خبری بیست و پنجمین همایش تکریم از خیرین مدرسهساز، امروز چهاردهم تیرماه در سالن حجاب کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد.
حمیدرضا خانمحمدی ، تعهد خیرین از ۳۴۰۰ میلیارد تومان در سال گذشته به ۷ هزار میلیارد تومان رسیده است.
حمیدرضا خانمحمدی رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور در این نشست اظهار کرد: ردیف تکمیل پروژههای نیمهتمام خیرین در بودجه ۴۳ درصد رشد داشته است و تعهد خیرین هم از سال گذشته که ۳۴۰۰ میلیارد تومان به ۷ هزار میلیارد تومان رسیده است.
وی افزود: وقتی املاک مازاد آموزش و پرورش مولدسازی میشود، حاصل آن برای تکمیل پروژههای خیری است که امیدواریم هرچه سریعتر به سرانجام برسد. خانمحمدی افزود: تعداد مدارس تخریبی از سال اجرای قانون تخصیص از صندوق ارزی، تعداد مدارس تخریبی به ۱۹.۲ درصد رسیده است.
درباره مدارس کانکسی باید بگویم ۷۴۹ مدرسه کانکسی مهر ساماندهی شد و تا پایان سال مالی ۱۴۰۳، کانکسیهای مستقل بالای ۱۰ دانشآموز جمعآوری میشود.
وی با بیان اینکه از هر دو کلاس درس، یک کلاس درس توسط خیرین مدرسهساز ساخته شده است، اضافه کرد: از سال ۵۷ تا ۷۵ تعداد ۳۹ هزار کلاس درس ساخته شد و از سال ۷۵ تا کنون ۱۰۷ هزار کلاس توسط خیرین ساخته شده است که سهم خیرین از ۲۸ درصد به ۴۷ درصد رسیده است.
خانمحمدی درباره پروژههای نیمهتمام آموزش و پرورش گفت: ۸۹۷۸ پروژه نیمه تمام فعال داریم که ۲۵۲۴ پروژه نیمه تمام خیرین است که ۸۸۸ پروژه برای طرح تخریب و بازسازی است و خیر مدرسهساز آغاز کرده است و تلاش میکنیم از این محل، مدارس تخریبی را به صفر برسانیم.
وی افزود: ردیف ۴۶۰۰ میلیارد تومانی برای تکمیل پروژههای نیمه تمام در بودجه اختصاص یافته است و درخواست ما ۸ هزار میلیارد تومان از محل این ردیف برای سال آینده است؛ برای حل مشکل پروژههای نیمهتمام حداقل ۲۰ هزار میلیارد تومان نیاز است.
جامعه خیرین مدرسه ساز کشور، یکی از بزرگترین سازمانهای مردم نهاد (سمن) (ان جی او) فعال در ایران است که هزاران عضو دارد. رئیس این سازمان زنده یاد محمدرضا حافظی بود که در خردادماه سال۱۳۹۸ از دنیا رفت. وی خود از خیرین مدرسه ساز بود و مدارسی در تهران و لرستان احداث نمود و درتوسعه فعالیتهای جامعه خیرین مدرسه ساز کشور طی دو دهه مدیریت این نهاد مردمی نقش بسزایی داشت. بعد از ایشان ناصر قفلی که خود از خیرین مدرسه ساز واصالت مشهدی دارد. وی در منطقه ۹ شهر تهران نیز مدرسه ساختهاست. مجامع خیرین مدرسهساز: در هریک از شهرستانهای ایران مجمعی با حضور نمایندگان انجمن خیرین مدرسه ساز، سازمان توسعه و تجهیز مدارس و نیز آموزش و پرورش منطقه وجود دارد که کار هماهنگی ساخت و ساز مدارس را در سطح منطقه به عهده دارد. تا سال ۱۳۸۶، تعداد ۲۱۲ مجمع خیرین مدرسهساز در شهرستانهای مختلف ایران مشغول به ثبت رسیدهاند.
علیرضا راشکی معاون برنامه ریزی و توسعه مشارکتهای مردمی سازمان نوسازی مدارس کشور در این نشست، اظهار کرد: مدرسهسازی ریشه در خون مردم دارد و این کار خداپسندانه سالهای سال است که تکرار میشود و همایش تکریم خیرین، نتیجه این حضور است. وی ادامه داد: خیلی از خیرین گمنام کار میکنند ولی واجب است همایش تکریم خیرین حداقل سالی یکبار در استانها و مناطق برگزار شود و تلاش میکنیم که این مراسم در مدارس خیرین هم برگزار شود. راشکی با اشاره به برگزاری بیست و پنجمین همایش ملی تکریم خیرین مدرسهساز کشور اضافه کرد: هزار خیر مدرسهساز در این همایش حضور دارند و از ۱۸ خانواده شهدا خیر مدرسهساز، خانواده ۲۳ خیر متوفی، ۹۰ خیر زن، ۳۴۰ خبر مرد و ۱۷ گروه جهادی فعال تجلیل میشود.
در ادامه این نشست ناصر قفلی رئیس جامعه خیرین مدرسهساز کشو ر بابیان اینکه خیرساز بودن مهمتر از خیر بودن است، گفت: از سال ۱۳۷۷ جامعه خیرین مدرسهساز شکل گرفت و پیشبینی میکنیم تعهد خیرین امسال به ۸ هزار میلیارد تومان برسد.